Recente forumberichten

Pagina's: [1] 2 3 ... 10
1
Ronald de wildt / Update 13-10-2015: indrukwekkende oktober-kou....
« Laatste bericht door Ronald de Wildt Gepost op Vandaag om 17:59:29 »
Met minima regionaal tussen 0-1 C en maxima regionaal onder de 5 C, zit je met gemiddelde temperaturen die horen in de winter.
En dat terwijl het 13 oktober is, zoveelste voorbeeld van een heel bijzonder weerjaar.
Onderstaand de temperatuurkaarten van weerplaza, ter herinnering ;D
Lees zojuist via Jan Visser dat er dus vandaag op diverse stations dagrecords zijn gebroken.
Morgen is er met name in het zuidoosten kans op wat winterse neerslag, door flinke perioden met regen morgen sowieso nog lagere maxima dan vandaag.

Edit: wat verder opvallend is te noemen in de Uitvoer van de laatste dagen, en tot nu ook weer bevestigt in de 12z run, is dat de trend tot overgang naar een NW stroming tegen eind van de week en voortzettend in het weekend en daarna, bijna volledig is weggepoetst.
Tot en met volgende week maandag lijkt hogedruk ten westen voortdurend uitlopers richting Scandinavie te ontwikkelen, samen me lagedruk boven het zuiden van Europa leidt dit tot handhaving van het koude NO/O patroon.
Ergste kou, mn in de nacht, lijkt er ná donderdag wel uit te gaan, maar ook dan nog gemiddelde waarden ruim onder de norm.
En dat het met de huidige gemiddelde temperaturen snel gaat toont de tussenstand tot en met gisteren aan, ruim 1 C onder de norm. 

Mvg, Ronald.


2
Verwachtingen / Re: Seizoens verwachtingen.
« Laatste bericht door JohanV Gepost op Gisteren om 15:33:50 »
Hèhè, dit komt uit Zeeland. Mag en kan je niet serieus nemen.  :)
En ja, dat mag ik zeggen, want ik woon er zelf  ;D  ::)
Ik ga mijn voorschot aan de Delta maar vast verhogen, want anders moet ik maar liefst 900,00 bijbetalen straks.  :-\

Kom op nou zeg! Zie de post van Tukker zou ik zeggen.
3
Verwachtingen / Re: Seizoens verwachtingen.
« Laatste bericht door Nol de Ruiter Gepost op Gisteren om 05:58:16 »
Meteo Hulst: Winter wordt zeer extreem bijtend ijskoud : Zeer hoge stookkosten

De winter van 2015-2016 wordt deze keer erg bitterkoud. Meteo Hulst heeft dit bevestigd op grond van een ergste El Nino en de zeer warme stratosfeer boven het noordelijk halfrond.

De ijskou begint rond Sinterklaas aldus Meteo Hulst. Ook waarschuwt Meteo Hulst voor zeer hoge stookkosten. Iedereen zal ongeveer 900 euro extra geld kwijt zijn door bijtende koudegolven en alle gemeenten en waterschappen moeten rekening houden dat ze ruim voldoende zout in bezit hebben. Anders zal het zout snel op zijn.


De winter begint met zware sneeuwval waarbij het verkeer erg vaak lam te komen liggen en wordt gevolgd door een zeer lange droge vorstperiode met zeer strenge vorst in de nachten en streng overdag. Soms kan de temperatuur in het binnenland wegzakken tot -20 graden en overdag niet eens hoger komt dan -11 graden. Er wordt ook een Elfstedentocht verwacht. Die wordt in januari gereden. februari wordt een maand met zeer zware sneeuwval en tempert de vorst wat en in de nachten rond de -8 zal bedragen en overdag iets onder nul blijft,met af en toe weer zeer strenge vorst tot -20 graden in de nachten. Het voorjaar wordt veel te koud met sneeuw,ijzel,en regen.


De stratosfeer reageert op El Nino,we krijgen de hevigste El Nino in aller tijden. Momenteel heeft El Nino al het record van 1997 en 1977 verbroken. Verwacht wordt dat de temperatuur in het stratosfeer boven het noordelijk halfrond record warm wordt met veel ijzersterke hogedrukgebieden boven Noord Europa en diepe depressie's boven Griekenland. Sneeuw-pooldepressie's schuiven via Ijsland,West Frankrijk,Midden Frankrijk,telkens naar Griekenland. De ijskou zal zelfs tot Zuid Spanje gaan doordringen. Voor Rusland worden er zelfs wintertemperaturen tot -40 graden verwacht.

Opwarming aarde

Wie er denkt dat er nooit meer winters zullen komen,heeft het flink mis. Uit onderzoek blijkt dat de zwaarste El Nino juist de stratosfeer boven het noordelijk halfrond enorm zal opwarmen. Gevolg is dat wij deze keer aan de beurt zijn. Ook de Engelse weerdienst voorspelt een loodzware winter in 50 jaar,hebben de Britse meteorologische dienst laten weten.

https://www.facebook.com/notes/johny-leys/meteo-hulst-winter-wordt-zeer-extreem-bijtend-ijskoud-zeer-hoge-stookkosten/10153432415085073


4
Verwachtingen / Re: We kunnen er nog wel even op uit!
« Laatste bericht door anja Gepost op oktober 11, 2015, 20:52:28 pm »
Franky boy :P   Kom jou ook overal tegen ...
5
Ronald de wildt / Update 11-10-2015: koude(re) trend houdt voorlopig aan....
« Laatste bericht door Ronald de Wildt Gepost op oktober 11, 2015, 20:13:46 pm »
Eerste decade van deze maand verliep landelijk gezien ongeveer een halve graad beneden de norm, en deze 2e decade zal dit negatieve verschil flink groter worden.
Met een Uitvoer die heel eensgezind en consistent voor de gehele verwachtingsperiode eigenlijk geen te zacht weer voorziet, is de kans dus groot dat de maand als geheel te koud zal gaan verlopen.
Na jl september met een graad onder norm, zal de hoofdvraag over deze maand zijn hoeveel te koud hij gaat verlopen.
Na het koude 1e halfjaar van 2013, de bijzonder zachte periode juli 2013-januari 2015, de normalisering vanaf februari dit jaar met nog een flinke warmteoprisping in het tijdvak juli-half augustus heeft het er dus schijn van dat we bezig zijn aan een te koude periode.
Wordt dit de toon van de rest van het najaar en de winter?!

Tot en met komende donderdag houdt het zeer koude weertype, zoals vandaag was, aan. Zie 1e kaart, en zie tussen noordelijke hogedruk en zuidelijke lagedruk een oosten aanvoer van continentaal koude luchtsoorten.
Met als normaal deze decade een maximum van 14/15 C en Tmin van 8 C, leveren de waarschijnlijke maxima met 9-12 C en
minimaal 0-5 C, een groot negatief verschil op.

Vanaf donderdag wordt de stroming geleidelijk meer NW, als kern van hogedruk ten westen van ons land komt. Vraag vwb weerbeeld zal dan zijn in hoeverre lagedruk dat ten noordoosten koerst invloed op ons weer zal hebben. Waarschijnlijk de grootste kans op regen in het noorden en oosten.
Bovenluchten zijn tegen die tijd niet erg koud, maar de aangevoerde lucht zal wél afkomstig zijn van het deel van de Atl. Oceaan waar het zeewater relatief zo koud is. Daarom ook volgend weekend en de eerste dagen daaropvolgend te koud weer voor de tijd van het jaar, met maximaal gemiddeld 12/13 C en minimaal 4-10 C, met de laagste waarden deze periode in het zuiden en oosten.

Tegen en gedurende 1e deel van de laatste decade van oktober lijkt het er op dat het geschetste patroon zich zal verdiepen in de zin dat hogedruk ten westen zich noordelijker gaat uitbreiden richting regio Ijsland en lagedruk boven Scandinavie gaat uitdiepen.
Stroming wordt weer meer noordelijk en polaire luchtsoorten kunnen instromen. Gemiddelde temperaturen gaan dan weer meer negatief afwijken ten opzichte van de normalen (=Tmax 13/14 C en Tmin 6/7 C). Zie 3e kaart.

Mvg, Ronald.

Edit: ook de EC 12z Uitvoer is flink koud te noemen, onderstaand de 10-daagse pluim met de oper op termijn nog als relatief zachte uitbijter maar vooral opvallend dat geen een lid in de buurt komt van de normaal voor deze tijd.
Oeps, pluim afkomstig van KNMI-site  kan niet geplaatst worden. 
6
Verwachtingen / Re: Seizoens verwachtingen.
« Laatste bericht door Tukker Gepost op oktober 11, 2015, 19:39:17 pm »
Het is heel moeilijk en haast onmogelijk om een correcte winterverwachting te maken. Seizoensvoorspellingen zijn niet betrouwbaar genoeg voor onze omgeving. Bovendien beschikken we niet over een glazen bol.

Deze zinnen zeggen alles, laat je verrassen zou ik zeggen  :)
7
Verwachtingen / We kunnen er nog wel even op uit!
« Laatste bericht door weerennogmeer Gepost op oktober 11, 2015, 09:53:30 am »
We kunnen er vandaag nog wel even op uit! Het wordt vandaag zonnig maar koud. De wind laat het wat schraal aanvoelen.

Bekijk ook even onze nieuwe website www.weerennogmeer.nl.

De site wordt de komende tijd meer en meer uitgebreid met informatie. Alvast dank voor je bezoek!

Fijne dag allemaal (weerstation Dussen)

Frank Kooij

8
Verwachtingen / Re: Seizoens verwachtingen.
« Laatste bericht door HJ(franeker). Gepost op oktober 10, 2015, 12:32:24 pm »
Winterverwachting volgens Weerman Arjan / Noodweer.be ....


http://www.noodweer.be/winterverwachting-2015-2016/
9
Ronald de wildt / Re: Act. 30-9-2015: na koele september start oktober warmer, maar dan.....
« Laatste bericht door Polka Dancer 2.0 Gepost op oktober 07, 2015, 17:43:16 pm »
Jammer inderdaad dat het nog geen januari/februari is. Dan hadden we al spoedig op de schaatsen kunnen staan, maar ach, een zonnig en droge periode is altijd fijn. Dan doet de temperatuur er eigenlijk niet toe.   
10
Weerpoll's / Re: De rest van het jaar koud, kouder, koudst!
« Laatste bericht door Polka Dancer 2.0 Gepost op oktober 07, 2015, 13:33:00 pm »
Na een koude september gaan we ook al een koude oktober tegemoet! Ik kijk al uit naar komende winter! Dat gaat vast een historisch koude winter worden die zich kan gaan meten met de winters van bijvoorbeeld 1947 en 1963! Of wie weet nog kouder! Spannende tijden dus komende maanden! ;D 
Pagina's: [1] 2 3 ... 10