Recente forumberichten

Pagina's: [1] 2 3 ... 10
1
Vanavond 21 uur komt er een interessante documentaire op discovery channel over het veranderen van het klimaat. Voor veel weer fanaten is dit vast interessant...En ja Ronald waarom de kaarten eerst altijd kou erin laten komen en als het dan binnen de 2 a 3 dagen in bereik komt is het volledig weg gepoetst ik zie dit al geruime tijd...misschien dat het aan de weer computers liggen dat die de mensen wat voor de gek houden...als je ziet naar al die kou in boston Amerika...ik krijg er persoonlijk een naar gevoel bij. We zitten nu zomers nog steeds goed met het hele mooie weer. Maar daar in tegen zien we steeds wel extremere buien ontstaan..dit is misschien wel een verkeerde voor bode. Maar goed we zullen het de komende jaren mee gaan maken...
2
Natuurrampen / Re: Vulkanen
« Laatste bericht door johan b. Gepost op Vandaag om 12:38:09 »
http://mashable.com/2014/09/11/iceland-bardabunga-volcano-eruption-photos/#:eyJzIjoiZiIsImkiOiJfdTFubXZ5NXlvZGRsbGprNiJ9

Via deze link 11 schitterende foto's van dit spektakel op Ijsland. Toch handig dat facebook. Klik je een totaal onbekend persoon aan en kom je deze link tegen.
3
Ronald de wildt / Update 1-3-2015: lachwekkend deel 2....
« Laatste bericht door Ronald de Wildt Gepost op Vandaag om 12:25:10 »
Ik wou al obv Uitvoer 00z en 06z reageren, en zag toen ook jouw reactie Klaas35.

Want de Uitvoer, in ieder geval de opers, laat het antwoord op jouw opmerking/vraag komen.
Inderdaad gaan we volgend weekend, en ook nog begin daaropvolgende week, naar puur lenteweer, met volop zon gaan we overdag naar waarden tussen 10-15 C.

Zo rond begin 2e decade laat Uitvoer dan plaatsvinden, wat in 1e instantie al medio komende week had moeten plaatsvinden: hogedruk met kern ten westen/noorden gaat weersbepalend worden. Zie geplaatste kaarten uit EC oper 00z en GFS oper 06 run. Maar da's ook wel weer "lachwekkend" omdat we dit al geruime tijd zien, afkoeling op verre termijn.....

Maar als geschetste ontwikkelingen door gaan zal puur thermisch verval dan het resultaat zijn.
Op naar een grillig voorjaar?

Gr, Ronakd.

4
De warmte heeft toch steeds weer het laatste woord Ronald...dit alles zal toch ook eens zijn keer punt moeten bereiken...of komen we langzamerhand in een toch warmer klimaat, het zal wel een nat voorjaar worden en een warme zomer :)
5
Het scenario dat ik de laatste bijdrage schetste, dus indrukwekkende hogedruk boven Scandinavie en wij "eindelijk" eens een tijdje in continentale kou, is (heel exemplarisch voor de laatste tijd) volledig weggepoetst.
En juist vervangen door een scenario waarin we tegen en vanaf volgend weekend een heerlijke vleug voorjaarsweer over ons heen gaan krijgen.
Wél hogedruk, maar opnieuw dominant ten zuiden/zuidwesten én niet ten noordoosten, zorgt voor een ZW aanvoer van geleidelijk steeds warmere lucht, waarin de maxima volgend weekend al rond of iets boven de 10 C zullen komen, met de dgn erna wellicht de 15 C grens in zicht.....
We gaan weer -relatieve- warmte krijgen dus, na een nog vrij frisse fase van maandag-donderdag, 't is eigenlijk heel gewoon aan het worden, lachwekkend bijna, maar eerlijk is eerlijk de eerste lentewarmte is altijd zalig.

Onderstaand de weergave van 4 t/m 7 dagen vooruit, van GFS, het model dat mi de ontwikkelingen van de laatste maanden het best in de smiezen heeft, en laat fraai de overgang zien van het relatief fris en ook wisselvallige weer de eerste dgn volgende week naar het rustige meest droge en steeds zachtere weer daaropvolgend.

Mvg, Ronald.

6
Ronald de wildt / Re: Act. 9-2-2015: wat gaat de rol van Scandinavische hogedruk worden?........
« Laatste bericht door klootje Gepost op februari 26, 2015, 15:13:38 pm »
dan komt mijn voorspelling dus uit :P
7
Ronald de wildt / Update 25-2-2015: adieu winter, op de kalender, echter niet qua patroon....
« Laatste bericht door Ronald de Wildt Gepost op februari 25, 2015, 21:16:05 pm »
Je voelt me goed aan HJ ;D

Allereerst heel veel dank voor de fijne reacties forum-genoten.

De laatste dagen is er in publicaties voldoende aandacht besteed aan de cijfermatige kant van deze winter.
Weinig indrukwekkend, daarover schreef ik de laatste keer al.
Op zich wel opvallend dat het qua vorstdagen nog heel dicht in de buurt komt van de normaal, en verder opvallend dat de scherpste kantjes van de opwarming sinds juli 2013 er toch stilletjes uit zijn gegaan. December scoorde nog ruim 1 graad te zacht, januari iets minder dan 1 graad en deze februari zal rond of iets boven normaal eindigen.

En zo zijn we wellicht toch in een fase beland waarin die hele langdurige veel te zachte periode vervangen gaat worden door een periode met normale of te koude temperaturen.

Want zien we de ontwikkelingen in de Uitvoer voor begin maart, dan lijkt het erop dat juist gaandeweg de 1e week van maart dat wat de hele winter niet is gelukt, dan wel gaat plaatsvinden.

Sowieso blijft het de komende 4 dagen redelijk wisselvalig met maxima rond normaal en voortdurende kans op regionale lichte vorst in de nacht en ochtend.

De eerste dag van maart, zondag, kan in een tijdelijk ZW aanvoer van zachtere lucht nog wel vrij zacht verlopen met maxima tot 10 C, maar daarna, zie 1e kaart, stroomt in een krachtige zonale aanvoer al weer maritiem polaire lucht in waarin de temp naar iets onder normaal gaan.

Rond midden van de week, zie 2e kaart, wordt de stroming meer NW en stroomt nog iets koudere lucht waarin het tot maarts buien kan gaan komen met terugkeer van de kans op nachtelijke vorst en overdag maxima iets onder de normale 8/9 C.

Ongeveer de helft van de Uitvoer, met diverse runs de opers van beide hoofdmodellen als voorbeeld, laten dit dan in de loop van de 1e maartweek zich ontwikkelen tot een koud patroon met hogedruk ten noorden/noordoosten en ons gebied in een koude (Hpa 850 waarden rond de -5 C) noordoostelijke/oostelijke aanvoer waarin de vorst in de nacht en ochtend gaat verscherpen en ook overdag de 5 C de grens gaat worden.

Mvg, Ronald.

 
8
Ronald de wildt / Re: Act. 9-2-2015: wat gaat de rol van Scandinavische hogedruk worden?........
« Laatste bericht door HJ(franeker). Gepost op februari 25, 2015, 18:56:42 pm »
Kan me zijn frustratie wel begrijpen maar ik geloof vast dat ie zich wel weer herpakt  ;) de aanhouder wint en vergeet niet dat een stevige winter ook in het verleden minder vaak voor kwam dan winters die niets om de hakken hadden al zijn ze nu wel opvallend zachter dan de zachtere winters van toen.
Om maar met de deur in huis te vallen, Maart lijkt ook dit jaar weer te gaan voor wat we eigenlijk in januari zo graag willen zien. Vrij plotse verandering toch wel in de modellen de laatste 2 dagen met "hamerachtige" kaarten weer veel te laat in het seizoen en weinig kou in de aanvoerrichting maar wie weet  ;)... 
Ik zou zeggen "Kom der maar in Ronald  ???  ;) "


9
Winterseizoen 2014/2015 / Re: Winterweer in Amerika
« Laatste bericht door Carlo Gepost op februari 23, 2015, 00:29:26 am »
NASA foto van de record-brekende vrieskou in het oosten van Amerika


Lees hier het artikel
http://www.nasa.gov/content/goddard/nasa-snaps-picture-of-eastern-us-in-a-record-breaking-freezer/#.VOpilnmfhlk
10
Weerfoto's en filmpjes / Re: Wolkenfoto's
« Laatste bericht door HJ(franeker). Gepost op februari 21, 2015, 18:56:05 pm »
Mooie wolkenpartijen en buienluchten  in het franekerland echter bijna geen bui gehad vandaag.

Pagina's: [1] 2 3 ... 10