Recente forumberichten

Pagina's: [1] 2 3 ... 10
1
klimaat / Re: Global Warming/klimaatverandering
« Laatste bericht door sandra Gepost op Vandaag om 07:56:03 »
Klimaatexpert: “IJskoude winters laten zien dat aarde kouder in plaats van warmer wordt”
 in: Natuur en Milieu   

 
De recordbrekende winters laten zien dat de planeet afkoelt. Dat zei klimaatexpert John Casey tegenover zender Newsmax TV. “Vrijwel iedere Amerikaan kan nu zien dat we een aantal ijskoude, recordbrekende winters hebben gehad, die eerder begonnen, langer duurden en 100 tot 150 jaar oude records verbraken,” zei de directeur van Space and Science Research Corp. “Het is duidelijk dat de planeet kouder wordt.”

“Klimaatmodellen en voorspellingen over het klimaat bleken onjuist,” zei hij. “We stevenen zonder twijfel af op een nieuwe koude periode.” Casey, die als adviseur voor NASA en het Witte Huis werkte, is de auteur van het boek Dark Winter: How the Sun is causing a 30-Year Cold Spell, waarin hij beargumenteert dat de planeet op dit moment steeds verder afkoelt.

Het jaar 2014 zou het warmste jaar in zeker drie eeuwen zijn geweest, maar volgens Casey klopt dat niet. “Uit onze analyse blijkt dat 2014 een warm jaar was, maar geen uitschieter. De afgelopen 18 jaar is er vrijwel geen sprake meer geweest van opwarming,” zei hij. “Dat staat haaks op wat ons is verteld.”

Klimaatexpert: "IJskoude winters laten zien dat aarde kouder in plaats van warmer wordt"
John L. Casey (Newsmax)

“In werkelijkheid is er al 18 jaar geen global warming meer,” ging hij verder. “Onze analyse laat zien dat de planeet juist kouder wordt.” Hoewel deze winter in het noordoosten van de VS een recordhoeveelheid sneeuw is gevallen, is dat volgens Casey niet genoeg om te kunnen stellen dat er sprake is van global cooling.

“Er zijn nu geheel tegen de verwachting in vele recordbrekende winters geweest,” voegde hij toe. “We kregen van VN-wetenschappers te horen dat er op dit moment helemaal geen sneeuw zou moeten liggen, laat staan meer dan twee meter sneeuw in Buffalo en een meter sneeuw in Boston.”

Hoewel Casey erkent dat de mens bijdraagt aan klimaatverandering, is de invloed van de mens op het klimaat volgens hem vrijwel verwaarloosbaar. “We moeten accepteren dat de zon de belangrijkste kracht in het zonnestelsel is, niet de mens op aarde,” zei hij. “De zon gaat de komende 30 jaar in winterslaap, daar kunnen we niets aan doen
2
klimaat / Re: Global Warming/klimaatverandering
« Laatste bericht door Polka Dancer 2.0 Gepost op mei 18, 2015, 00:41:46 am »
De kleine ijstijd is al reeds aan de gang. Kijk maar naar dit jaar: Januari was nog te warm, februari ook, maar al minder te warm, maart was net te koud, april al veel kouder en mei zal ook erg koud gaan eindigen. We krijgen nu een zomer waarin we de kachel (nog steeds) aan moeten houden en we niet zonder jas of lange broek naar buiten kunnen en winter 2015/2016... Nou, maak je borst maar nat! Nou, niet letterlijk, want je zou in een mum van tijd doodvriezen... :o
3
Weerpoll's / Zomer 2015
« Laatste bericht door Polka Dancer 2.0 Gepost op mei 18, 2015, 00:23:20 am »
De meteorologische lente loopt bijna ten einde. Tot nu toe een koud voorjaar die ondanks zeer zonnig verloopt en redelijk droog. Oorzaak hiervan is vooral de wind die continue vanuit noordelijke richtingen waait. Mijn verwachting (ik neem de Bilt als meetpunt en dan de maanden juni, juli en augustus) is dat de wind komende zomer ook vanuit de noordhoek blijft waaien, dat de temperatuur ver onder de norm zal houden. Ik verwacht ook dat de zon relatief vaak zal schijnen, mede te danken aan de Noordzee die door dit koude voorjaar nauwelijks opgewarmd is, waardoor de regenval beperkt blijft tot normale waarden. Verder verwacht ik voor komende zomer geen dagen boven de 30 graden. Ook dagen van 25 graden of meer zullen beperkt blijven tot hooguit 3 a 5 dagen. Qua temperatuur een teleurstellende zomer, maar qua zon en neerslag zal het nog reuze meevallen. Maar zoals ik al zei bij mijn vorige poll, dit zijn slechts mijn verwachtingen. Hoe denken jullie erover, laat je stem horen. Ik heb optie 4 gekozen. :)     
4
Ronald de wildt / Update 17-5-2015: deze mei op weg naar status zeer koel?.............
« Laatste bericht door Ronald de Wildt Gepost op mei 17, 2015, 21:29:42 pm »
Ook de afgelopen week was symbolisch voor deze lente tot nu.

Deze week (o.a. vrijdagochtend) gaf weer regionale nachtvorst en gemiddeld genomen ook deze week weer een vrij droog verloop met vooral in het midden en zuiden ook weer veel uren zonneschijn.

De laatste maand die in het KNMI maandoverzicht de kwalificatie zeer koel kreeg was augustus 2014, met een negatieve afwijking voor De Bilt van 1.4 C.

Op dit moment verloopt deze maand ongeveer een halve graad te koud, maar gezien de waarschijnlijke ontwikkelingen voor de komende 10-dagen lijkt een grotere negatieve afwijking te verwachten.

Uitvoer is heel consistent in de te verwachten ontwikkelingen de komende periode, veel meer van hetzelfde.
Dus grof gezegd hogedruk ten zuidwesten en lagedruk ten noorden/noordoosten. Verschil in de Uitvoer zit 'm in welke systeem merendeels zal overheersen. EC oper gaat voor overwegende invloed van zuidwestelijke hogedruk voor de periode ná midden komende week, dit terwijl GFS oper meer voor invloed van noordelijke lagedruk gaat.

Eensgezindheid is er voor de situatie tot midden komende week, zie 1e kaart. Onder invloed van lagedruk ten noorden vanaf morgen t/m woensdag een wisselvallig en koel weerbeeld.
Daarna weer meer invloed van uitlopers van het sterke Azorenhoog (zie 2e kaart), overwegend droog dan maar in inhoudend polaire aanvoer slechts lichte stijging van temperatuur naar waarden gemiddeld rond de 17 C, nog steeds onder de norm van 18/19 C dus.

Derde (situatie volgend weekend) en vierde kaart (einde 10-daagse) laten weinig tot geen verandering zien. Dus, met de geschetste onzekerheid vwb weerbeeld, aanhoudend meest te koel voor de tijd van het jaar.

Voor de zeer verre termijn vooruit (laatste dagen mei/begin juni) was voor enige tijd een duidelijke stijging van de temperatuur te zien (vooral GFS ens), dit scenario is echter de laatste dagen weer verdwenen.

Wellicht is een "heel normale" zomer te verwachten......

Mvg, Ronald.

5
Weer in het nieuws / Ijsheiligen
« Laatste bericht door sandra Gepost op mei 17, 2015, 08:54:55 am »
ENSCHEDE - De ijsheiligen mogen dan wel net voorbij zijn, in sommige delen van het land heeft het vannacht aan de grond gevroren. In Twente werd zelfs -3 graden gemeten, meldt Buienradar.
Ook in delen van Groningen, Drenthe, Gelderland, Noord-Holland en Zuid-Holland kwam het kwik beneden het vriespunt. Dat komt zelden voor halverwege mei.

De dagen van 11 tot en met 15 mei worden de ijsheiligen genoemd. Deze periode wordt gezien als het omslagpunt van mogelijke nachtvorst naar zomers weer.

Wisselvallig
Na het weekeinde blijft het tamelijk wisselvallig, meldt weerbureau Weerplaza. Op maandag is het waarschijnlijk nogal grijs door bewolking en een deel van de dag verloopt nat.
6
Extreem weer/waarschuwingen / Re: Super El Nino in aantocht.
« Laatste bericht door HJ(franeker). Gepost op mei 16, 2015, 11:47:17 am »
Als ik het stuk lees dan streep ik de winter maar weer door voor 2015/16. Weliswaar weinig invloed hier maar wel een sterkere westcirculatie op onze breedten volgens dat artikel.
7
Extreem weer/waarschuwingen / Super El Nino in aantocht.
« Laatste bericht door Nol de Ruiter Gepost op mei 16, 2015, 11:32:46 am »
Super El Nino in aantocht

Vorig jaar waren er rond deze tijd al sterke signalen dat er een fikse el Nino kon komen. Het duurde langer dan gedacht. Al zijn we uiteindelijk wel in een zwakke El Nino terecht gekomen. Maar nu wordt het serieuzer…

http://www.weer.nl/weer-in-het-nieuws/weernieuws/ch/db1468a53ab0b23bb6295d9565cb9168/article/super_el_nino_in_aantocht.html?utm_source=twitterfeed&utm_medium=twitter
8
Weerpoll's / Re: Aprilletje zoet geeft nog wel eens een witte hoed...
« Laatste bericht door Polka Dancer 2.0 Gepost op mei 15, 2015, 22:12:23 pm »
25 april was mijn verwachting voor mei kort maar krachtig: Een sombere, koude natte herfstmaand. We zitten nu op de helft van mei en tot nu toe is mei (nog) droog, zonnig, maar wèl koud. Als de vooruitzichten voor de rest van deze maand gaan uitkomen, (en dat gaat gebeuren) eindigt mei op zo'n 12,5 graden. De 3e te koude maand op rij.
9
Ronald de wildt / Act. 9-5-2014: en ook mei lijkt op het ingeslagen pad verder te gaan......
« Laatste bericht door Ronald de Wildt Gepost op mei 09, 2015, 23:25:15 pm »
Het in de 2e helft van afgelopen januari begonnen pad welteverstaan.
Met een patroon van een vrij grillig temperatuurverloop, met steeds rond de normaal als uiteindelijk gemiddelde en steeds nadrukkelijkere koudere episoden.
Dat zagen we in de afgelopen zonnige aprilmaand, die ondanks de bovengemiddelde uren zon en vooral het eerste deel van de maand ook zachte karakter uiteindelijk toch iets onder de normaal is geeindigd thermisch gezien, met bv een bovengemiddeld aantal vorstnachten, een teken dat de factor -relatieve- kou ook weer een rol gaat spelen.

En ook deze maand lijkt niet van de nieuwe trend af te wijken. Tot nu zijn er ook al weer 2 zeer zachte dagen geweest, mn Bevrijdingsdag, en het gemiddelde ligt tot nu ruim een halve graad boven normaal, maar een vrij langdurige koudere fase lijkt zich aan te gaan dienen, dit nadat we begin komende week juist een korte zeer zachte fase zullen beleven. Heerlijk grillig en afwisselend derhalve, voor ieder wat wils zo lijkt en wat mij betreft een prima afwisseling na het warme tijdvak tot januari van dit jaar.

Onderstaand een weergave van de EC oper 12z, symbolisch voor heel consistente Uitvoer van de laatste runs.

Eerste kaart laat de warmte van aanstaande maandag zien, als in een tijdelijk zuidelijke aanvoer zachte lucht komt ingestroomd, gelijk het begin van deze week, en de maxima op maandag en deels dinsdag vooral in het oosten weer aan de zomerse 25 kunnen tippen.

Tweede kaart, a.s.woensdag, toont juist weer een NW aanvoer van polaire luchtsoorten, gevoelige daling van temperatuur is het gevolg, de maxima gaan voor een aantal dagen naar het niveau 10-15 C, ruim onder normaal dus. Nachtvorst blijft onder deze omstandigheden ook mogelijk.

Derde kaart, eind volgende week, laat ook de wisselvalligheid weer terugkeren onder aanhoudend te koele condities.
En de laatste kaart, einde 10-daagse, laat weinig tot geen verandering zien.

Mvg, Ronald.

10
Temperatuur / Re: Temperaturen
« Laatste bericht door Polka Dancer 2.0 Gepost op mei 08, 2015, 23:29:39 pm »
Wat vooral opvalt de laatste jaren dat wanneer de zomerse warmte (25 graden) aanbreekt, dat het slechts tot één dag beperkt blijft, ter vergelijking: In jaren vooral voor 2012 bleef het soms tot wel een hele week 25 graden of meer, maar tegenwoordig vooral gooit onweer altijd roet in het eten in een verloop naar meerdere dagen achter elkaar van zomers weer en moeten we soms weer vele dagen, soms weken wachten op de volgende zomerse dag. Hoe komt dit? Kan de atmosfeer de zomerse warmte niet meer aan? Zijn er teveel lagedrukgebieden? Klimaatsveranderingen? Zoveel vragen. Wie kan het zeggen? ???
Pagina's: [1] 2 3 ... 10