Recente forumberichten

Pagina's: [1] 2 3 ... 10
1
Weerpoll's / Re: Zomer 2015
« Laatste bericht door klootje Gepost op augustus 02, 2015, 22:07:38 pm »
en dan krijgen we augustus nog, hoezo grillig
2
Verwachtingen / Prima zomerweer
« Laatste bericht door weerennogmeer Gepost op augustus 02, 2015, 08:50:20 am »
We kunnen ook vandaag weer genieten van fraai zomerweer. De zon schijnt flink en de temperaturen lopen op tal van plaatsen op naar de zomerse waarde van 25 graden. Bij dit alles staat er maar weinig wind kracht 2 tot hooguit 3 uit het een meest variabele richting. Ideaal weer voor een mooie wandel of fietstocht.

Na een dip op dinsdag hersteld het zomerweer zich gauw www.weerennogmeer.nl   

3
Verwachtingen / Weersverwachting vandaag en de komende dagen
« Laatste bericht door weerennogmeer Gepost op augustus 01, 2015, 08:54:27 am »
Elke dag vind je op mijn website het weer voor de desbetreffende dag. Ook voor het weer voor de komende dagen kun je op mijn website terecht. Uiteraard maak ik mijn weersverwachtingen zelf. Ook vind je op mijn website het weer voor de regio in het Land van Heusden en Altena. Voor het weer - wandelen en fietsen surf je naar www.weerennogmeer.nl. Alvast dank voor je bezoek en graag tot een volgende keer.4
Weerpoll's / Re: Zomer 2015
« Laatste bericht door Polka Dancer 2.0 Gepost op juli 28, 2015, 01:39:21 am »
Een bizarre maand juli is het dit jaar. Ik bekeek de temperatuurgrafiek eens en dacht: Het is net een grafiek die je in (teken)films wel eens aan een ziekenhuisbed ziet hangen. Als je juli nu neemt als een patient die in het ziekenhuis ligt, kan je zeggen dat ze aan het begin hoge koorts heeft gehad. Vooral op dag 1 en 2 en 4. (Zwetend in bed liggend.) Op de 8e en 9e dag van haar opname zat haar temperatuur onder normaal waarbij ze op de 8e kortademig was. (Dat was de 1e zomerstorm met windkracht 9.) Op de 11e dag trad er weer verhoging op en was ze weer 1 dag koortsachtig. Tot de 24e dag bleef de patient stabiel met kleine schommelingen in temperatuur, maar op zaterdag de 25e ging het behoorlijk fout! Haar temperatuur daalde (niet dramatisch) en hevige kortademigheid stak de kop weer op. (Dé zwaarste zomerstorm ooit gemeten) Op moment van schrijven is de patient nog niet herstellende: Lage temperatuur en nog behoorlijk kortademig. Voor de gehele grafiek kunnen we er op uit maken dat de lijn van positief naar negatief zakt. Niet best voor een ziekenhuispatient. (Maar gelukkig is dit de klimaatgrafiek van de maand juli 2015.)   
5
Extreem weer/waarschuwingen / Re: Stormen, en cyclonen
« Laatste bericht door Polka Dancer 2.0 Gepost op juli 28, 2015, 01:13:57 am »
Had de zomerstorm van afgelopen zaterdag ook een naam? Zo ja, welke? Iemand die het weet? :)
6
Ronald de wildt / Act. 27-7-2015: het is allemaal niet zo beroerd.......
« Laatste bericht door Ronald de Wildt Gepost op juli 27, 2015, 11:02:58 am »
Enige tijd hebben wij het verblijf in Normandie gehad.
En dan beleef je vanzelf het weer daar en vergelijk je dat met het eigen klimaat.
Met in het achterhoofd nog het algemene geklaag dat het weerjaar tot nu zo ontzettend saai is.
En die vergelijking valt dan in alle opzichten mee.
Redelijk veel overeenkomsten met het weer op Voorne. Dagelijks subtiele windrichting en windkracht verschillen, mede het gevolg van de getijden. Je merkt wél dat je enige honderden km zuidelijker zit, gemiddeld iets milder dan hier. Ook opvallend dat de factor vocht daar beduidend hoger ligt dan bij ons, het opdrogend effect van Engeland voor vooral het zuidwesten van ons land is groot, een groot verschil met de duizenden kilometers Atl Oceaan die daar ten westen liggen.
Maar het overheersende gevoel bij me was dat ons klimaat de toets der kritiek goed kan hebben, in vergelijking met het weer daar.
En dan rij je huiswaarts op de dag dat Nederland werd getroffen door de zwaarste zomerstorm sinds ruim honderd jaar.
En dan zie het maandoverzicht van deze maand tot nu, en dan zie je dat de eerste week bijzonder warm was, met vele thermische dagrecords, daarna einde 1e decade flink afkoelend met in die nachten in het oosten op uitgebreide schaal bodemvorst, de zomerstorm hebben we dus gehad en nu zitten we in een fase waarin de gemiddelde temp ruim onder normaal zitten.
Dus, hoezo saai????

Komende periode laat de trend van deze zomer min of meer voortduren.
De eerste dagen, zie 1e kaart, nog het aanhouden van het huidige koele en wisselvallige weer.
Maar al weer snel, zo vanaf midden komende week (2e kaart) komt een uitloper van het Azorenhoog stabilisatie brengen.
Dat leidt komend weekend en begin volgende week (3e kaart) tot een fase van een aantal dagen waarin weersbepalende hogedruk tijdelijk meer ten oosten ligt, de aanvoer dus continentaler zal worden, en met aanhoudend droog weer de temperaturen naar zomerse waarden van 22-28 C of nog iets hoger zullen gaan.
Waarschijnlijk gaat richting eind van de 1e augustusweek de kern van hogedruk weer westelijk worden, zie 4e kaart, met aanlandigere aanvoer dan weer normalisering van de temperatuur en iets wisselvalliger, waarschijnlijk echter zonder grote hoeveelheden neerslag.

Kortom, zomer 2015, die op dit moment al droog en vrij warm verloopt, blijft genoeg voor een ieder bieden.

Mvg, Ronald.

7
Extreem weer/waarschuwingen / Re: Stormen, en cyclonen
« Laatste bericht door johan b. Gepost op juli 25, 2015, 17:30:41 pm »
Storm eist leven in Wolfheze

In Wolfheze is een man om het leven gekomen doordat een boom op zijn auto viel. Dat gebeurde bij hotel Bilderberg. De man stond er met zijn auto stil, aldus de brandweer. Ook in Dieren viel een boom op een auto. Daar raakte niemand gewond. Op diverse plaatsen zorgen windstoten voor overlast. Zo is de Zwarte Cross in Lichtenvoorde tijdelijk stilgelegd en zijn diverse wegen versperd door omgevallen bomen.

Bron: Omroep Gelderland
8
Wind / Re: Stormkansen!
« Laatste bericht door Polka Dancer 2.0 Gepost op juli 24, 2015, 22:01:14 pm »
Hoewel... Zodra augustus begint, lijkt de zomer zich weer te herstellen. Laten we duimen. :)
9
Wind / Re: Stormkansen!
« Laatste bericht door Polka Dancer 2.0 Gepost op juli 24, 2015, 21:34:19 pm »
8 juli stond er al een stormachtige wind. Morgen krijgen we een heuse noordwester storm voor onze kiezen! Het is een zomer van uitersten. Ik had liever nog wat weekjes aangenaam zomerweer willen hebben, maar ja, vorig jaar hadden we die omslag ook, alleen zo'n 2 weken later, pas in augustus. Dus zomer 2015: Je bracht ons aangenaam weer de laatste weken. Ik heb er van genoten, maar hierbij mijn condoleances voor het overlijden van Zomer 2015. Gestorven: 25 juli 2015. (Snik...) 
10
Weerfoto's en filmpjes / Re: zonsopkomst of ondergang
« Laatste bericht door david Gepost op juli 22, 2015, 22:18:59 pm »
Nog wat van de afgelopen week.
Pagina's: [1] 2 3 ... 10