Recente forumberichten

Pagina's: [1] 2 3 ... 10
1
Pluimen / Re: #Weerpluimen.
« Laatste bericht door maral Gepost op Vandaag om 10:39:57 »
Nieuwe pluim, de control zat nog aan de jenever zo te zien  :D
2
Winterseizoen 2014/2015 / Re: Winterverwachtingen.
« Laatste bericht door maral Gepost op Vandaag om 10:34:41 »
3
Winterseizoen 2014/2015 / Re: Winterverwachtingen.
« Laatste bericht door Nol de Ruiter Gepost op Vandaag om 03:37:37 »
De winterverwachting 2014-2015


Van Juda Cohen ziet er een stuk beter uit dan vorig jaar.  :)

Predicted winter surface temperature anomalies for the Northern Hemisphere in Dec-Jan-Feb 2014/2015 in degrees Celsius. The model is forecasting cold for much of the Central and Eastern United States and Northern Eurasia, with warm in Western North America, Southern Europe and North Africa. The model uses October Siberian snow cover, sea level pressure anomalies, predicted El Nino/Southern Oscillation anomalies and observed September Arctic sea ice anomalies. The strongest signal in the model is the October Siberian snow cover, which is the second highest ever observed in the record. This is an indication of an increased probability of a weakened polar vortex or a sudden stratospheric warming and a predominantly negative Arctic Oscillation during the winter.


Credit: Judah Cohen, AER, Inc.
http://www.nsf.gov/news/special_reports/autumnwinter/predicts.jsp
4
Temperatuur / Re: Temperaturen
« Laatste bericht door sneeuwstorm Gepost op Gisteren om 18:07:20 »
Dat was vanmorgen best schrikken de ruiten van mijn auto waren bevroren.
Er zal toch geen ijstijd aankomen............ :D
5
klimaat / Global Warming/klimaatverandering
« Laatste bericht door sneeuwstorm Gepost op Gisteren om 18:04:45 »
Help de temperatuur daalt met 1 tot 1,5 graad.
Het temperatuur verschil tussen Zeeland en Twente is al meer dan 4 Graden in de winter.
Waarom al die berichten over opwarming of ijstijden ik hoor ze al mijn hele leven lang.
Wat is op dit moment de stand van zaken dat vraag ik me af,
Gewoon de waarheid zoek ik,wie helpt me daarbij.
Vraag: wordt het in Nederland warmer of juist kouder.
Het lijkt nu net of er niemand de temperatuur heeft bijgehouden de laatste pakweg 50 jaar.
6
klimaat / Global Warming/klimaatverandering
« Laatste bericht door sneeuwstorm Gepost op Gisteren om 17:58:03 »
De wereld zal spoedig getuige zijn van een ‘mini-ijstijd’ in plaats van global warming, doordat de zonneactiviteit de afgelopen jaren is afgenomen. Dat vertelde een Russische wetenschapper aan persbureau RIA Novosti.
“In de afgelopen 17 jaar is de wereldtemperatuur niet gestegen. Sinds 1997 is er geen sprake meer geweest van opwarming. De bestralingssterkte van de zon neemt al sinds 1990 in rap tempo af. Sinds 1990 heeft de zon de aarde niet meer verwarmd zoals in het verleden,” zei astrofysicus Habibullo Abdussamatov van de sterrenwacht Pulkovo in Sint-Petersburg.
Volgens Abdussamatov kunnen we begin volgend jaar al in een mini-ijstijd terechtkomen. Een dergelijke mini-ijstijd duurt ongeveer 200 jaar, zei hij tegenover RIA Novosti. Hij voegde toe dat de temperatuur tijdens mini-ijstijden gewoonlijk met 1-1.5°C daalt.
“De gemiddelde temperatuur op aarde daalt met één tot anderhalve graad als we de afkoelingsfase ingaan. Dit gebeurt naar verwachting rond het jaar 2060,” zei hij. Abdussamatov vermoedt dat de afkoelingsfase ongeveer 45 tot 65 jaar zal duren, waarna de wereld rond het begin van de 22e eeuw weer enigszins zal opwarmen. Dit heeft volgens hem alles te maken met veranderingen in zonneactiviteit.
De wereld moet zich per direct voorbereiden op een ‘global cooldown’, zei hij. Politici en zakenmagnaten moeten de effecten van de volgende Kleine IJstijd op de industrie, landbouw en leefomstandigheden in kaart gaan brengen, stelde Abdussamatov.
7
klimaat / Global Warming/klimaatverandering
« Laatste bericht door sneeuwstorm Gepost op Gisteren om 16:54:44 »
Leuk berichtje maar dat is alleen op de USA van toepassing.
Wij hebben te maken met allerlei warmte records.
Dus het ijstijdje gaat onze deur voorbij ben ik bang (dit weekend 14 Graden in Limburg)!!
8
Temperatuur / Re: Temperaturen
« Laatste bericht door HJ(franeker). Gepost op Gisteren om 16:48:19 »
Eerste vorst deze herfst een feit!
Inderdaad was "stervenskoud" (na al dat zachte weer al bijna vergeten hoe kou voelt  ;D  ;) ) en de krabber moest van stal , was ook al zo lang geleden!
9
klimaat / Global Warming/klimaatverandering
« Laatste bericht door sandra Gepost op Gisteren om 15:33:32 »
Klimatoloog: “Aarde koelt zeer snel af, Al Gore zat er faliekant naast”
in Natuur en Milieu 20 november 2014
 
De inwoners van de stad Buffalo in de staat New York zagen eergisteren een muur van sneeuw op zich af komen, waarna de stad in een mum van tijd verdween onder een metersdikke laag sneeuw. De inwoners noemen het één van de ergste sneeuwstormen ooit. “Ik geloof niet dat we ooit eerder zo’n sneeuwstorm hebben meegemaakt,” aldus een woordvoerder.
USA Today sprak van ‘één van de koudste winters ooit’. Volgens klimatoloog John L. Casey zal dit weerspatroon de komende decennia overheersen. Casey, oud-werknemer van NASA, publiceerde onlangs zijn provocerende boek Dark Winter: How The Sun Is Causing a 30-Year Cold Spell, waarin wordt gesteld dat ons klimaat ingrijpend verandert en dat Al Gore er faliekant naast zat.
De aarde koelt in rap tempo af, aldus Casey. Volgens hem is er krachtig bewijs dat de aarde steeds meer afkoelt als gevolg van de afnemende zonneactiviteit. In ‘Dark Winter’ schrijft hij dat we nu al te maken hebben met een koudegolf die 30 jaar zal duren.

“Je hoeft alleen maar vertrouwen te hebben in de natuurlijke cycli om tot de onvermijdelijke conclusie te komen dat de zon het klimaat beheerst,” zei Casey, die directeur is van de Space and Science Research Corp.
In zijn boek ontkracht hij de mythe van klimaatopwarming. Al meer dan een decennium koelen de oceanen op aarde af. En sinds 2007 daalt ook de temperatuur van de atmosfeer, aldus Casey.
Hoe kan het dat de media en de wetenschappelijke gemeenschap blijven vasthouden aan global warming terwijl de aarde afkoelt? Casey denkt dat klimaatwetenschappers er ten onrechte van uitgaan dat de temperatuur wordt beïnvloed door het gehalte aan broeikasgassen in de atmosfeer.
De polar vortex die ervoor zorgde dat de temperaturen in het Middenwesten van de VS plotseling kelderden, is volgens Casey geen uitzondering op de regel. Hij verwacht dat de aarde in de jaren 2020 en 2030 het sterkst zal afkoelen.
Terwijl de temperaturen dalen, zal de aardkorst veranderen, wat leidt tot meer vulkanische activiteit en aardbevingen. Casey merkt op dat de zwaarste aardbeving in de VS in 1812 werd geregistreerd in New Madrid in de staat Missouri, ten tijde van het laatste ‘grote zonneminimum’.
Het boek ‘Dark Winter’ van John L. Casey
10
Astronomie / Re: Heelal
« Laatste bericht door Hector Pascal Gepost op Gisteren om 11:54:33 »
Ok, op die manier. Dan inderdaad indrukwekkend.
Pagina's: [1] 2 3 ... 10