Recente forumberichten

Pagina's: [1] 2 3 ... 10
1
Verwachtingen / Geen steun vandaag in de Uitvoer....
« Laatste bericht door Ronald de Wildt Gepost op Gisteren om 21:12:44 »
Dat laat geplaatste GFS ens pluim goed zien, met in deze run pas wat meer kans op koudere oplossingen zo tegen de maandwissel.
Maar nog zes dagen te gaan, gezien de termijn eigenlijk nog niet voorspelbaar in de Uitvoer dus :D
Morgen meer....
2
Wind / Re: Stormkansen!
« Laatste bericht door MKW Gepost op Gisteren om 19:42:19 »
WIND:
Vanavond zware windstoten. Harmonie komt met zware windstoten (rond 50-60 kt boven zee en boven land boven de 41 kt (40-50 kt). Verder 8 tot 9 Bft in de kustgebieden. Harmonie laat aan de westzijde van het laagje een meer uitgebreid gebied met 9 Bft zien. Dit betekent dan ook windstoten soms boven de 100 km/uur. (boven land kan sporadisch zo'n windstoot optreden, maar te weinig om code oranje af te geven). We gaan we uit van een 9 Bft in de maritieme verwachtingen en windstoten tussen de 80-90 km/uur landinwaarts, 90-100 km/uur aan de kust. Woensdag in de loop van de ochtend dag een afnemende wind.

Bron: Guidance KNMI 18.16 uur
3
Wind / Re: Stormkansen!
« Laatste bericht door MKW Gepost op Gisteren om 19:22:47 »
4
Wind / Re: Stormkansen!
« Laatste bericht door anja Gepost op Gisteren om 14:45:54 »
 :P5
Wind / Re: Stormkansen!
« Laatste bericht door MKW Gepost op Gisteren om 08:18:31 »
WIND:
Dinsdagmiddag en avond aan de west en noordwestkust zware windstoten. Voor de windsprong al op de westkust, achter de windsprong komen ook IJsselmeer, Friesland en Flevoland erbij. A.g.v. onstabiliteit worden de zwaarste windstoten in eerste instantie achter de windsprong verwacht. Harmonie komt met zware windstoten (>41 kt) voor de kustprovincies vanaf 10 UTC, achter de windsprong met windstoten rond 50-60 kt boven zee en op de buienlijn boven land gebieden boven de 41 kt (40-50 kt). Dinsdagavond neemt de gradiƫnt nog verder toe, dankzij het zuidoostwaarts koersende secundaire laagje. Dit betekent 8 Bft in de kustgebieden, mogelijk 9 in het noorden. Harmonie laat aan de westzijde van het laagje een uitgebreid gebied met 9 Bft en een band met 10 Bft zien. Dit betekent dan ook windstoten rond de 120 km/uur. Vanwege de grote onzekerheid gaan we uit van een mogelijke 9 Bft in de maritieme verwachtingen in het noorden en windstoten tussen de 80-90 km/uur landinwaarts, 90-100 km/uur aan de kust. Woensdag in de loop van de dag een afnemende wind.

Bron guidance KNMI
6
Wind / Re: Stormkansen!
« Laatste bericht door Nol de Ruiter Gepost op Gisteren om 05:30:31 »
HARMONIE laat het tot een zware storm komen bij de Wadden HIRLAM haalt niet eens de 9 Beaufort.7
Wind / Re: Stormkansen!
« Laatste bericht door anja Gepost op Gisteren om 04:43:43 »


9
Verwachtingen / Laten we die astrologenverwachting vanaf nu maar eens dagelijks gaan volgen....
« Laatste bericht door Ronald de Wildt Gepost op oktober 20, 2014, 20:40:06 pm »
Want het nu al meermaals beschreven mogelijke kantelpunt op en vanaf de 27e oktober, dat gaat zo lijkt ook in de actuele Uitvoer meer en meer gestalte krijgen.
Als we de 2 m temperatuur pluim van GFS ens 12z vandaag maar eens als voorbeeld nemen, dan zien we dat de Uitvoer vanaf die datum wel scherp uiteen gaat lopen.
Tot die datum, na een flinke woei vooral morgenavond en de nacht naar woensdag en ook een tijdelijke temp dip met maxima in de orde van 11-14 C, meest handhaving van het slechts licht wisselvallige maar vooral te zachte weer met maxima meest 15 C of hoger.
Vanaf dan gaan er leden voor handhaving van de langdurige mildheid, er gaan er voor vrij koel herfstweer maar ook een geleidelijk toenemend aantal die het flink -te- koud laten worden. Op de GFS ens kaarten is trouwens ook opvallend hoe hardnekkig de kou zich al boven flinke delen van Scandinavie en Rusland weet te handhaven.
10
Wind / Re: Stormkansen!
« Laatste bericht door anja Gepost op oktober 20, 2014, 20:00:13 pm »
Satellietbeeld van ex orkaan Gonzalo boven  de Atlantische OceaanPagina's: [1] 2 3 ... 10