Recente forumberichten

Pagina's: [1] 2 3 ... 10
1
Verwachtingen / Re: Seizoens verwachtingen.
« Laatste bericht door Nol de Ruiter Gepost op Vandaag om 05:55:47 »
Wat voor winter krijgen we dit jaar?

''Het is niet mogelijk.. Eind september en ze gaan ons vertellen hoe de winter gaat uitpakken. Helaas folks, dat is onze werkwijze niet. We gaan de wintervoorspelling op een andere manier in de kijker zetten door u te vertellen wat de afgelopen maanden hebben opgebracht en wat dat voor gevolg kan hebben voor de komende winter. Voor ons een pak veiliger dan alle onzin die verschijnt naar aanloop van een nieuw seizoen vol met sneeuw en hopelijk ook deftige vrieskou.''

http://www.noodweer.be/wat-voor-winter-krijgen-we-dit-jaar/
2
Verwachtingen / Re: Seizoens verwachtingen.
« Laatste bericht door sandra Gepost op Gisteren om 07:54:02 »
September 2014

Vanaf 14 september wordt het weer een heerlijk warme nazomerperiode.

Oktober 2014

En die heerlijke warme nazomer blijft tot de 27e, daarna gaan de temperaturen drastisch dalen. Wel kan Mercurius retrograde tussen 4 en 25 oktober nog voor verrassingen zorgen en roet in het eten gooien van die heerlijk warme nazomer. aldus de astrologie en daarna November 2014

Kou, en vanaf de 16e ook vocht in de lucht.

December 2014

Het kan gaan vriezen vanaf 4 december als het dat al niet doet, en het kan nog sterker gaan vriezen rond het wintersolstitium, 21/22 december. In tegenstelling tot vorig jaar wordt het mogelijk nu echt wel een koud e winter. volgens mij aardig op schema......
Even van de site gepikt......http://www.astrologie.ws/2013.htm  het gekke is dan het meestal aardig klopt!
3
Actueel weer en waarnemingen / ma
« Laatste bericht door actueelweerpraatje Gepost op september 29, 2014, 10:44:38 am »
Gelderland 11:40 uur. De lucht is bijna geheel bewolkt met een gelaagde bewolking (stratus 7/8). Er staat volgens de anemometer weinig wind kracht 2 bft uit het ZuidWesten. De barometer heeft een waarde van 1020,2, het is daarmee hoog, en stabiel in trend. De hygrometer laat een zeer vochtige lucht waarnemen van 98%. Het zicht is beperkt in Nederland, bij ons slechts 14,7 km. Het is gunstig weer voor hooikoortspatienten, er zijn weinig pollen in de lucht. Ten Zuiden van ons rond Frankrijk zijn diverse kernen van een hogedrukgebied. Bewolking met regen hangt boven Frankrijk en Zuid Belgiƫ en zal ongeveer in de middag ons bereiken.

Vallen de eikels al voor St. Machiel(29), dan snijdt de winter door lijf en ziel.

Volg twitter: actueelweerpraatje
4
Natuurrampen / Re: Vulkanen
« Laatste bericht door johan b. Gepost op september 28, 2014, 14:03:40 pm »
Vulkaanuitbarsting Ontake in Japan

Mogelijk 30 doden op vulkaan, bron verschillende media :'( http://www.rtlnieuws.nl/nieuws/buitenland/uitbarsting-japanse-vulkaan#node_1080131 Ook een live webcam van de vulkaan te zien(naar beneden scrollen)....31 doden bevestigd http://www.bbc.com/news/world-asia-29399306 en nog iets, goed om te weten. 4 manieren om gedood te worden door een vulkaan  :ohttp://www.bbc.co.uk/science/0/21938018
5
Actueel weer en waarnemingen / vrij
« Laatste bericht door actueelweerpraatje Gepost op september 26, 2014, 11:03:26 am »
Gelderland 11:00 uur: Het is in het geheel bedekt met een gelaagde bewolking, stratus 8/8. Het is winderig en het zicht is beperkt tot 2 km. Het kwik is laag op 13,8'C. Het is droog, en het waait uit het Zuid Westen, terwijl het in de kust meer uit het Westen waait, kracht 3 bft, volgens de anemometer. De barometer wijst een hoge waarde aan van 1021,2 hpa, we zijn onder invloed van een hogedrukgebied ten Zuiden van ons met zijn kern. De luchtvochtigheid volgens de hygrometer is hoog en staat op maar liefst 90 %, en door de geringe zonnestralen zal het vandaag maar langzaam zakken. Om half acht vanmorgen kwam de zon op en om half acht zal die vanavond weer ondergaan.

Trekken voor St. Machiel de vogels niet, geen winter is nog in het verschiet.
Volg twitter: actueelweerpraatje
6
Verwachtingen / Re: Seizoens verwachtingen.
« Laatste bericht door johan b. Gepost op september 24, 2014, 18:53:06 pm »
''Schijnt de herfstzon met zomerkracht, maakt veelal de winter zacht''. Van wie deze spreuk is weet ik niet, maar voor de winterliefhebber... >:(
7
Actueel weer en waarnemingen / woe
« Laatste bericht door actueelweerpraatje Gepost op september 24, 2014, 10:00:24 am »
Gelderland 10:00 uur: De lucht is geheel bedekt, in heel het land. Bij ons een gelaagde bewolking, stratus 8/8. Het is koel, het kwik staat op 12,3'C. Het zicht is laag, en wel 4,8 km. Er staat een wind uit het ZuidWesten kracht 3 bft. De barometer heeft een dalende waarde en is thans 1010,4 hpa, gematigde waarde. Een koufront ligt ten Westen van ons en de bewolking met regen, treft vooral het Noorden. De wolken hebben daar een hoogte van zo'n 4-6 km. De hygrometer heeft een waarde bij ons van 82 %. De op- en ondergang van de zon en maan lopen bijna cynchroon vandaag.

Volg twitter: actueelweerpraatje
8
Weer in het nieuws / Weerweetjes en feitjes
« Laatste bericht door RG 67. Gepost op september 23, 2014, 19:28:37 pm »
Hoeveel mensen worden jaarlijks wereldwijd dodelijk door de bliksem getroffen?

Jaarlijks worden wereldwijd ongeveer 1000 mensen dodelijk door de bliksem getroffen.
In Nederland zijn dat er ongeveer 5 per jaar.
Aan het begin van de 20 ste eeuw waren dat er nog 15 per jaar.
Het aantal is vooral afgenomen doordat de landbouw minder arbeidsintensief is geworden en
er minder mensen in het open veld aan het werk zijn.
Twee op de drie mensen die getroffen worden overleeft de inslag.
In Nederland slaat de bliksem per jaar 100.000 maal in, in de Verenigde Staten is dit 40 miljoen keer!.

Bron: KNMI en het maandblad het weermagazine.
9
Ronald de wildt / Update 22-9-14: nou van alles wat....., vooral weer zacht en droog!
« Laatste bericht door Ronald de Wildt Gepost op september 22, 2014, 18:51:28 pm »
Want mijn eerdere inschatting van een septembermaand die van alles wat zou geven, is uiteindelijk toch weinig uitgekomen.
Eerste kaart, die van vandaag, laat nog een vrij koud stromingspatroon zien. Daarom vandaag gemiddelde dagwaarden die onder de norm zullen komen, een uitzondering in deze maand die tot nu 2 graden te warm verloopt en daar zal gezien de waarschijnlijke ontwikkelingen weinig verandering inkomen. Komende nacht geeft in een tot rust komende atmosfeer vooral in het oosten nog minima rond de 5 C, maar verder is er weinig koelte meer te verwachten deze maand.
Vanaf morgen, na passage van een verzwakt warmtefront, wordt de stroming al weer westelijk en lopen de gemiddelde waarden al weer op tot iets boven normaal, vooral door weer veel zachtere nachten.
September dus hard op weg om de 8e te zachte maand van dit jaar te worden (met ook weer een top 10 positie in de lijkst warme septembermaanden), en wat verder opvalt is de droogte.
Regionaal zijn er vooral afgelopen weekend wel enkele forse regen- en onweersbuien gevallen, maar in veel regio's is er nog niets (de Bilt) of slechts enkele mm's gevallen.
Enige mogelijkheid voor regen van betekenis lijkt komende woensdag, zie 2e kaart, te bieden. Dan landelijk waarschijnlijk enige regen, en afwachten hoeveel de Bilt gaat krijgen om te zien welke plaats in de top 10 van droge septembers deze maand gaat komen.
Weer 2 top 10 plaatsen, wat natuurlijk zeer opzienbarend is, maar verder uit weerkundig(patroon) oogpunt opnieuw geen interessante maand.
Want 3e kaart, eind deze week, laat zien dat ook dan ondanks een vrij krachtige westcirculatie op noordelijke breedte, bij ons hogedruk blijft overheersen.
Zeker tegen volgend weekend, zie 4e kaart, als door warmteadvectie ten westen een nieuwe krachtige hogedrukkern, vooral op het 500 Hpa vlak, richting West Europa wordt opgebouwd.
Dan terugkeer van het zeer rustige en ook weer opwarmende omstandigheden, met perioden met zon gaan de maxima op zaterdag al weer richting de 20 C, en op zondag in een continentale ZO stroming weer naar 20-25 C.
 
Hogedruk kern van komend weekend trekt op zich vrij snel oostwaarts, vandaar de ZO aanvoer, maar begin volgende week opnieuw herhaling van zetten: opnieuw vorming van (zuid)westelijke hogedruk.
Daarom ook de rest van september handhaving van het meest droge weer met wel weer lagere temperaturen door een meer noordelijke aanvoer.
Ook voor de 1e week van oktober wordt door een zeer groot deel van de Uitvoer handhaving van overheersende hogedruk geschetst.
Plaats van de kern aan de bodem wordt dan bepalend voor het temperatuurverloop. De Uitvoer varieert hierin enorm, ongeveer de helft laat met onvervalste Scandiblokkade uiteindelijk vrij koel oktoberweer tot stand komen, zie 5e kaart. De andere helft houdt hogedruk meer ten oosten, dan in een vrij zuidelijke aanvoer juist oktoberzachtheid.


Mvg, Ronald.

10
Actueel weer en waarnemingen / ma
« Laatste bericht door actueelweerpraatje Gepost op september 22, 2014, 10:52:22 am »
Gelderland 11:50 uur: Er is een gelaagde bewolking, winderig en koel. Het kwik staat op 14,3 'C, en is oplopend. In het Noorden in Groningen is het een stuk koeler, 10,6'C en vallen enkele stevige regen en onweersbuien, het waait daar kracht 7 bft. Hier is het volgens de anemometer windkracht 4 bft, uit het NoordWesten. De barometer staat hoog op 1018,5 hpa. De vochtigheid is volgens de hygrometer afnemend, thans 69%. Het zicht is 13,9 km, terwijl in het woelige Noorden dit is beperkt tot 5,3 km. De dagen worden korter en het is vanavond om 19:39 donker.

Is het op St. Mauritius(22) helder, dan gaan er veel schepen naar de kelder.

Volg twitter:actueelweerpraatje
Pagina's: [1] 2 3 ... 10