Recente forumberichten

Pagina's: [1] 2 3 ... 10
1
Weer in het nieuws / Re: Weer in het nieuws
« Laatste bericht door johan b. Gepost op Vandaag om 10:53:03 »
Peter Timofeeff: ‘Hersenbloeding was schrikken’

Peter Timofeeff is er flink van geschrokken dat hij vorige week een hersenbloeding heeft gehad. Dat twittert de weerman van RTL vandaag. Timofeeff is de komende periode niet te zien in het weerbericht van RTL Nieuws, omdat hij moet herstellen.

http://www.mediacourant.nl/?p=179237
2
Verwachtingen / Re: Seizoens verwachtingen.
« Laatste bericht door Nol de Ruiter Gepost op Vandaag om 09:58:43 »
''ze'' verwachten een zwakke polar vortex aankomende winter, binnenkort weer eens in die materie duiken.... :)
3
Onweer / Re: Onweerseizoen 2014.
« Laatste bericht door Nol de Ruiter Gepost op Vandaag om 09:53:12 »
In de middag zien we boven land een CAPE van 1000-2000 J/kg en met een schering van ca 10 kt tussen 0 en 3 km en rond 20 kt tussen 0 en 6 km levert dat veelal singele cells/pulse storms, mogelijk multicel op als convectiemodus op. Actueel ook multicel boven Brabant. Met de regionalisering van de buien in de modellen dient voorzichtig te worden omgegaan. De vore zorgt voor wat convergentie, de kortgolvige trog helpt ook mee. Onweerskansen zijn reëel, indecs komt voor het zuiden en oosten met hoge kansen, zelfs een kans van 70% tot 50 ontladingen. Toch valt de buienactiviteit in Hirlam/Harmonie mee. Een zwakke inversie rond 5000 voet lijkt de buienvorming wat tegen te werken; de grootste kansen op onweersbuien zijn voor het zuiden en oosten.

http://www.knmi.nl/waarschuwingen_en_verwachtingen/extra/guidance_modelbeoordeling.html4
Verwachtingen / Re: Seizoens verwachtingen.
« Laatste bericht door Ronald de Wildt Gepost op september 17, 2014, 22:13:35 pm »
Klopt Johan.

Alleen wat mij dan weer opvalt, is de toestand van de natuur, veel meer herfsttinten in blad dan destijds.
Wellicht gevolg van andere situatie begin 2006 tov begin dit jaar.

Maar wellicht weet de natuur al van die bijzondere koude die ons de komende maanden meer en meer zal gaan treffen...
Al is het maar ter compenstatie ;)
5
Ronald de wildt / Update 17/9: september 2014 geeft van alles wat......
« Laatste bericht door Ronald de Wildt Gepost op september 17, 2014, 22:09:31 pm »
Met een record droge 1e helft, op bijna alle meetstations geen of nauwelijks meetbare neerslag, is de toon van deze maand al gezet.
Tel daarbij de -opnieuw- bijzondere zachte omstandigheden tot nu, en we maken weer een bijzondere weermaand mee.
Eerste kaart laat de ongewijzigde omstandigheden van de komende 48 uur zien. Met een oostelijke aanvoer blijft het warm voor de tijd van het jaar met maxima rond of iets boven de 25 C, en wellicht dat de zuidwestelijke lagedruk regionaal voor enige buien gaat zorgen, de kans hierop neemt morgen in de loop van de dag vanuit het zuiden toe.
Maar er zullen ook legio regio's zijn die het ook de komende 2 dgn droog houden.

Tweede kaart toont dan de subiete overgang qua stroming die in de loop van zaterdag gaat plaatsvinden. Met hogedruk ten westen wordt de stroming dan noordelijk, zie ook de kaart van zondag (3e).
Qua weerbeeld dan handhaving van het overwegend droge weertype, maar thermisch een grote verandering.
Zaterdag in het zuiden nog maxima van boven de 20 C, in het noorden al koeler, en zondag en de dagen daarop geen hogere maxima dan een graad of 17. En de minima gaan in en vanaf het weekend naar regionaal 5 C of lager.

Medio volgende week wordt de westelijke rug dan afgevlakt door een geleidelijk steeds krachtiger wordende, maar nog vrij noordelijk gelegen, westcirculatie.
Uitvoer wisselt nog per run of ons gebied onder invloed onder invloed van de zuid(westelijke) hogedruk zal blijven. Het gemiddelde toont vooral de eerste dagen van de week nog overwegend droge dagen, wel een windtoename, maar vanaf midden volgende week wél oplopende neerslagkansen. Door de westelijke aanvoer lopen de temperaturen wel weer iets op.

Laatste kaart, einde 10-daagse, laat zien dat opnieuw onder invloed van een westelijke rug er polaire lucht kan instromen.

Rare maand dus deze september, lijkt in de 1e en 2e decade identiek op het de zeer warme periode sinds juli 2013, waarin augustus 2014 dan een vreemde uitbijter lijkt.
Of geeft de waarschijnlijk veel koelere 3e decade, met frequente polaire instroom net zoals augustus, aan dat de bakens wel degelijk geleidelijk verlegd worden?

Mvg, Ronald.

6
Verwachtingen / Re: Seizoens verwachtingen.
« Laatste bericht door johan b. Gepost op september 17, 2014, 19:36:43 pm »
Las vorige week bij Jan Visser (was alleen Ed Aldus) dat het weer in Nederland de afgelopen 3 maanden ongeveer hetzelfde leek als in 2006. Nu ben ik dan iemand die dan gaat denken: "hoe was de winter van 2006-2007. Even het aantal Hellmannpunten van 2007 opgezocht. Daar wordt je dan niet vrolijk van, namelijk slechts 4,8 punten. Zojuist las ik op een ander forum dat de Duitsers ook al een eerste verwachting voor de komende winter hebben. Deze is: een iets te zachte winter met een aantal koudere periodes. We zullen maar afwachten. Wie zei ook al weer dat het weer zich nooit kopieert. Misschien als troost voor de winterliefhebbers. :-\
7
Weer in het nieuws / Re: Weer in het nieuws
« Laatste bericht door anja Gepost op september 17, 2014, 15:38:26 pm »
Mogelijk dagrecord en warmtegolf
 
Als het vandaag in De Bilt warmer wordt dan 26.2 graden hebben we een dagrecord te pakken. Het record staat nu nog op 17 september 1963. Dinsdag werd het in De Bilt net geen zomerse dag, het kwik kwam uit op 24,6 graden. Vandaag, morgen en wellicht ook vrijdag kunnen we uitkomen op 25 graden of hoger. Je zou dan kunnen spreken van een warmtegolf.

http://www.weer.nl/weer-in-het-nieuws/weernieuws/ch/786dca50d38fa255fcf8d78703b501cf/article/mogelijk_dagrecord_en_warmtegolf.html
8
Weer in het nieuws / Re: Weer in het nieuws
« Laatste bericht door anja Gepost op september 17, 2014, 15:36:57 pm »
Warmste augustus sinds 1880 

   
Augustus 2014 is wereldwijd de warmste augustus geworden sinds de metingen vanaf 1880 geanalyseerd worden. Augustus bevestigt daarmee de trend van de opwarmende aarde.

http://www.weerplaza.nl/weerinhetnieuws/Warmste+augustus+sinds+1880/2070
9
Actueel weer en waarnemingen / woe
« Laatste bericht door actueelweerpraatje Gepost op september 17, 2014, 11:05:53 am »
Gelderland 11:05 uur: Er is een stralende zon, een blauwe lucht, onbewolkt, weinig wind en beperkt zicht. Het kwik is thans 20'C. Het is droog, en er staat een Oostenwind slechts kracht 2 bft. De barometer wijst een waarde aan van 1012.4 hpa, gematigd en vrij constant. De vochtigheid is hoog, 89 %, hoewel het dalende is. We staan onder invloed van enerzijds ten Westen een lagedrukgebied en ten Oosten een hogedrukgebied.

Met Lambertus(17) zonneschijn, het zal een droog voorjaar zijn.

Volg twitter: actueelweerpraatje
10
Weer in het nieuws / Re: Weer in het nieuws
« Laatste bericht door anja Gepost op september 16, 2014, 19:52:09 pm »
September tot dusver recorddroog
 
De eerste helft van september is achter de rug en op nogal wat plaatsen is er deze maand nog geen meetbare neerslag gevallen. Dat is, na een op veel plaatsen kletsnatte augustus, opvallend te noemen. Zal de tweede helft van september nu ook droog gaan verlopen? En sterker nog, zegt dat misschien zelfs iets over de hoeveelheid neerslag die we in oktober gaan krijgen? We zochten het uit.


http://www.weer.nl/weer-in-het-nieuws/weernieuws/ch/57ecb7df09d25a0e199c91354dddb87b/article/september_tot_dusver_recorddroog.html
Pagina's: [1] 2 3 ... 10